Koji je IC grijač u koju svrhu pogodan? Fiksna i visoko mobilna rješenja po mjeri!

Vlasnici terasa sve više uviđaju da je korisno instalirati zagrijavajući infracrveni izvor grijanja, posebno u ovo doba Corone. Najsigurnije je vani sudjelovati na većim obiteljskim i prijateljskim zabavama,čak i u hladnijim mjesecima. No postavlja se pitanje koja je varijanta grijača za IC zračenje prava za vas: dali je to fiksna ugradnja na zid ili strop gdje se definira prostor koji će biti zagrijavan ili je to neki mobilni uređaj koji je fleksibilan ali koji zauzima i dio podnog prostora?

Trotec vam nudi optimalno rješenje za obje vrste uporabe. Na primjer, jeste li na terasi postavili trajni prostor za sjedenje, gdje redovito sjedite s obitelji i prijateljima? Tada se preporučuju fiksne infracrvene grijalice na zidu ili stropu. Ili volite ostati fleksibilni, s vremena na vrijeme premjestiti svoj namještaj s terase odavde tamo, a također ne želite bez IR grijača u zimskom vrtu ili kad kampirate u mobilnoj kući? Tada bi mobilni stojeći grijač ili grijač vrtne terase za postavljanje vjerojatno bili najbolje rješenje.

Infracrveni grijači za fiksnu montažu na zid ili strop

Postavljanje zidnih ili stropnih grijača jednostavno je uz pomoć prikladnih nosača i gotovo u kratkom roku. Prilikom ugradnje trebali biste osigurati da ugao i visina ugradnje grijača omogućuju optimalno zagrijavanje željenog područja. Jednom pričvršćen, infracrveni grijač pouzdano zagrijava odabrano područje. Naravno, najbolje je ako reflektore montirate točno iznad područja za grijanje na strop ili na zid. Grijač ne smije biti udaljen više od 2 metra od cilja kako bi se zrake što učinkovitije zagrijavale.

Infracrveni grijač za mobilnu upotrebu

Mobilni IC grijač tvrtke Trotec može se brzo koristiti bilo gdje bez ikakvih priprema ili mjera pričvršćivanja. Bušenje i zakivanje ili drugi složeni radovi na montaži su suvišni. Jednostavno ga postavite, uključite i uživajte u toplini. Infracrveni grijač može se precizno postaviti pored stolova i stolica gdje je potrebna ugodna dodatna toplina. Samostojeći grijači također nude prednost što pružaju toplinu i ispod stola, gdje zidni reflektori često ne rade. Zahvaljujući trajno instaliranom utikaču, visoko pokretni grijači postižu bodove gdje god je utičnica u blizini. Gdje god ne želite bez dodatnog mobilnog izvora topline, IC grijač je najbolje rješenje.

Savjeti za ugradnju infracrvenih grijača

Ako želite uživati ​​u ugodnoj toplini na terasi u hladnim večerima, a također i u hladnoj sezoni, instalacija infracrvenog grijača prvi je izbor. No, postoji više od samo jedne mogućnosti kada je u pitanju učinkovito pričvršćivanje ili postavljanje infracrvenog grijača: stropni grijač s 360-strukom toplinom ili dva zidna grijača koja proizvode ravnomjernije toplinsko zračenje. A tu je i alternativa infracrveni slobodno stojeći grijač - savršeno rješenje za ciljanu toplinu ispod stola. Naši savjeti za instalaciju pružaju pregled ovih brojnih opcija i tako vam pomažu u vašem planiranju.

Kako saznati više o Trotecovim rješenjima za infracrveni grijač:

"Pregled vodiča Trotec "Infracrveni grijači za terasu"

1/8 Kako točno rade IR emiteri?
2/8 Zašto je važna 'prava' cijev?
3/8 Koju IR seriju smatrate za Vas da je najpovoljnija?
4/8 Koji je IR odašiljač u koju svrhu pogodan?
5/8 Kolika je preporučljiva snaga grijanja po kvadratnom metru?
6/8 Kako se IR emiteri sigurno opskrbljuju električnom energijom?
7/8 Što se zapravo krije iza klase zaštite IP?
8/8 Koji IR grijač najbolje odgovara vašim potrebama?

Pošaljite upit putem maila

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *.