Kolika je prihvatljiva snaga grijanja po kvadratnom metru? Najvažnije formule koje biste trebali znati

Udobno se vozite automobilom umjesto pješačenja ili vožnje zaprežnom kočijom kao u stara vremena. Prikladno centralno grijanje umjesto vučenja uglja: Ovakve inovacije svaki dan čine naš život mnogo lakšim ali i skupljim. Čak i ako u bilo kojem trenutku želite uživati ​​u toplini na svojoj terasi zahvaljujući infracrvenom grijaču, morate kopati po džepu, i prebrajati se da li imate dovoljno za to i za ostale stvari koje morate obavezno platiti?! Ali u stvarnosti to i nije neka velika investicija kako neki pretpostavljaju, jer moderni IC grijači zagrijavaju više kvadratnih metara nego što mnogi ljudi isprva misle.

Naravno, grijanje vanjskog prostora poput dvorišta nije nužno najjeftinije zadovoljstvo. S druge strane, možete uživati ​​u novostečenom korištenju sada ugodno tople terase u bilo koje vrijeme i gotovo tokom cijele godine. Savremeni infracrveni zračni grijači firme Trotec ne mogu se nadmašiti u pogledu učinkovitosti zahvaljujući svom sofisticiranom dizajnu. Grijanje je odmah od početka, jer kod infracrvenih grijača nema faze zagrijavanja. A budući da ne gube nikakvu snagu grijanja u zraku, već umjesto toga pretvaraju do 90% energije u toplinu i izravno je puštaju prisutnima, te su stoga ekološki prihvatljivi i rješenje su za uštedu energije.

Trebali biste očekivati ​​ove troškove električne energije

Ako želite znati prosječne troškove električne energije koje uzrokuje infracrveni grijač, to možete lako izračunati pomoću odgovarajuće snage. Na primjer, uzmimo grijač s izlaznom snagom zagrijavanja od 2000 vata. Kilovat-sat električne energije trenutno u BiH u prosjeku košta 0,14 KM. IC grijač od 2000 vata košta 0,28 KM električne energije svaki sat pri punoj snazi ​​grijanja. Sad je poslovično pitanje cijene: Što košta kilovat-sat električne energije u vašoj regiji i kod vašeg davatelja usluga? Da biste to učinili, pogledajte najnoviji račun za električnu energiju ili jednostavno nazovite komunalno poduzeće.

Koju snagu grijanja trebate za koju veličinu terase?

Da biste u bilo kojem trenutku vani stvorili ugodnu toplinu s infracrvenim zračenim grijačima, trebaju vam grijači s izlaznom snagom grijanja između 1.000 i 4.000 vata. Ali to ne znači da se uređaji uvijek moraju zagrijati pri najvećoj snazi. Budući da kod većine modernih infracrvenih emitera tvrtke Trotec imate izbor između najmanje dvije razine grijanja, često čak i prikladno kontrolirane daljinskim upravljačem, pomoću kojih zračenje topline možete prilagoditi vanjskoj temperaturi ili veličini grijane površine. To vam štedi energiju i troškove grijanja. Sljedeća tablica daje pregled preporučenih toplinskih učinaka po kvadratnom metru površine u zatvorenom i na otvorenom.

Kako saznati više o Trotecovim rješenjima za infracrveni grijač:

  • Kliknite ovdje na našem informativnom videu o infracrvenim grijačima. Pokazat ćemo vam različite mogućnosti ugradnje i pružit ćemo vam pomoć u odlučivanju o željenoj snazi emisije svjetlosti.
  • Nastavit ćete pratiti našu seriju savjetnika na tu temu: U sljedećih nekoliko epizoda odgovorit ćemo na pitanje koliki su prosječno troškovi električne energije kada se koristi IC grijač i na što uvijek treba voditi računa prilikom spajanja grijača.

Kako saznati više o Trotecovim rješenjima za infracrveni grijač:

"Pregled vodiča Trotec "Infracrveni grijači za terasu"

1/8 Kako točno rade IR emiteri?
2/8 Zašto je važna 'prava' cijev?
3/8 Koju IR seriju smatrate za Vas da je najpovoljnija?
4/8 Koji je IR odašiljač u koju svrhu pogodan?
5/8 Kolika je preporučljiva snaga grijanja po kvadratnom metru?
6/8 Kako se IR emiteri sigurno opskrbljuju električnom energijom?
7/8 Što se zapravo krije iza klase zaštite IP?
8/8 Koji IR grijač najbolje odgovara vašim potrebama?

Pošaljite upit putem maila

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *.