Kako se IC emiteri sigurno opskrbljuju električnom energijom? Zanimljivosti o 'prekomjernoj struji' i graničnom opterećenju

Sjedenje na vlastitoj terasi ne samo da je ugodnije, već i sigurnije - daleko od opasnosti koje nam svakodnevno predstavlja svijet vani. Instalacijom infracrvenih grijača, još uvijek možete iskusiti ugodan osjećaj ugodne topline čak i u hladnijoj sezoni. Pod uvjetom da, naravno, IC grijači koji rade uz pomoć električne energijom rade pouzdano i sigurno. Zato je naša današnja tema zaštita od 'prekomjerne struje' i kako možete izbjeći kratki spoj u krugu prilikom spajanja IC grijača.

Budući da želimo da vam istodobno bude toplo i sigurno na vašoj terasi, naravno uz poštivanje svih zakonskih zahtjeva i sigurnosnih propisa. Svi Trotec IC emiteri su testirani na TÜV te su nagrađeni GS pečatom za provjerenu sigurnost. Ali čak i ako naši moderni IC grijači više nego zadovoljavaju sve sigurnosne aspekte - vaši krugovi imaju samo ograničenu nosivost. Dakle, prije nego što IR krug spojite na strujni krug, trebali biste se uvjeriti u njegovo ograničenje opterećenja.

Odredite ograničenje opterećenja u krugu i isključite 'prekomjernu struju'

Tipično dalekovod u EU ima napon od 230 volti i osigurači od 16 ampera. Ukupno opterećenje stoga ne smije prelaziti 3.680 vata. Međutim, ako sada spojite grijač terase zajedno s drugim većim električnim uređajima, postoji rizik od kratkog spoja zbog 'prekomjerne struje'. Ovo je izraz koji se koristi za opisivanje električne struje koja premašuje najveću dopuštenu struju kao rezultat kvara tijela, uzemljenja, kratkog spoja ili preopterećenja. Pritom ugrožava izolaciju električnih uređaja.

Ako sumnjate, potražite pomoć pouzdanog električara

Čak i ako razmišljate o upotrebi 2 grijača s po 2000 vata, gore predstavljeni kabel EU standarda već je preopterećen. U takvim slučajevima trebate se obratiti električaru. On će planirati dovoljan broj krugova napajanja ovisno o broju potrebnih grijača i profesionalno će izvršiti postavljanje. Inače, infracrveni grijači za vrt imaju veliku potrošnju energije. Zbog toga se može dogoditi da se prilikom uključivanja pojave mali vrhovi opterećenja u rasponu milisekundi, tako da iskoči 'okretan' osigurač za brzo otpuštanje. U takvom će slučaju pomoći će vam električar. Na prekidač ugrađuje osigurač 'srednjeg vremenskog zaostajanja' koji može podnijeti tako kratke vrhove opterećenja kad je uključen.

Kako saznati više o Trotecovim rješenjima za infracrveni grijač:

"Pregled vodiča Trotec "Infracrveni grijači za terasu"

1/8 Kako točno rade IR emiteri?
2/8 Zašto je važna 'prava' cijev?
3/8 Koju IR seriju smatrate za Vas da je najpovoljnija?
4/8 Koji je IR odašiljač u koju svrhu pogodan?
5/8 Kolika je preporučljiva snaga grijanja po kvadratnom metru?
6/8 Kako se IR emiteri sigurno opskrbljuju električnom energijom?
7/8 Što se zapravo krije iza klase zaštite IP?
8/8 Koji IR grijač najbolje odgovara vašim potrebama?

Pošaljite upit putem maila

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *.