ŠTO SE STVARNO KRIJE IZA RAZREDA IP-ZAŠTITA? iDENTIFIKACIJSKI BROJEVI DAJU ZAŠTITU

Ako želite uživati ​​u svojoj terasi u ugodnoj toplini čak i u hladnijim mjesecima u godini, to možete jednostavno učiniti pričvršćivanjem infracrvenih grijača. No dok se u slučaju oluje možete povući u zaštitu svoja četiri zida, trajno instalirana IC grijalica mora ostati vani. Pa čak i ako se instalira bez krova, može izdržati kišu do jake kiše i snijega do smrznutog mraza. Da li je to baš sve tako? Da - ali pod uvjetom da IC odašiljač ima predviđenu klasu zaštite IP.

Ako su IC grijači ugrađeni ispod krova, nadstrešnice ili balkona, na primjer, klasa zaštite IP24 u potpunosti je dovoljna, sve dok krov pouzdano štiti od kiše. Ako su, pak, IC emiteri izravno izloženi vremenskim utjecajima, kućišta moraju imati zaštitu najmanje IP 55 ili IP65. Ovi IR zračnici apsolutno su otporni na prašinu i zaštićeni su od mlazova vode sa svih strana - na primjer, u asortimanu Trotec, to su sve tamni grijači iz serije IRD (IP55) i grijači iz serije IR (IP65).

Što znači 'razred zaštite IP'?

IP je skraćenica od International Protection (Međunarodna zaštita), a slova 'IP' uvijek su međunarodno povezana sa zaštitom uređaja od dodira, stranih tijela i vode. Sljedeći sistem kodnih brojeva koristi se za određivanje mjere do koje je spriječen neželjeni prodor stranih tijela i vlage u unutrašnjost uređaja. Kombinacije sljedećih kodnih brojeva precizno su definirane u nacionalnim i međunarodnim DIN standardima - oni određuju vrstu zaštite u različitim IP razredima.

Primjer čitanja: ovo je ono što označava klasa zaštite IP65

Prva znamenka 6 označava stupanj zaštite kućišta od dodira i istodobno pruža informacije o zaštiti od stranih tijela. Drugi broj 5 pruža informacije o stupnju zaštite kućišta od vlage i ulaska vode. IC odašiljač s zaštitnom klasom IP65 stoga ima potpunu zaštitu od slučajnih dodira, što postaje jasno nakon pažljivog pregleda DIN tablice. Prašina ne može prodrijeti i uređaj je zaštićen od mlaza vode iz bilo kojeg smjera. I stoga je savršeno pogodan za vašu možda nepokrivenu terasu.

Budite oprezni prilikom instaliranja

Jeste li već razmišljali o ukupnom dopuštenom opterećenju kruga za vašu terasu? A zatim se odlučili za model koji se, prema klasi zaštite IP, čini idealnim za mjesto instalacije? Tada sve što morate učiniti je instalirati uređaj. Evo nekoliko savjeta:

Slijedite upute korak po korak tijekom instalacije.

Slijedite sve sigurnosne upute.

Držite se sigurne udaljenosti ako je IC osvjetljivač pričvršćen na zapaljivi materijal kao što je drvo.

Ne stavljajte grijač preblizu zapaljivim predmetima kao što su zavjese ili police. Ovdje se preporučuje udaljenost od najmanje 50 cm.

Kako saznati više o Trotecovim rješenjima za infracrveni grijač:

  • Sveobuhvatne informacije o našoj seriji infracrvenih grijača možete dobiti putem interneta u našoj trgovini – ovdje možete pronaći IR-S grijače, IR grijače, IRD tamne grijače te IRS-E slobodno stojeće grijače.
  • Nastavit ćete slijediti našu seriju savjeta na tu temu: U sljedećih nekoliko epizoda predstavit ćemo koncept zaštite IP i u izravnoj usporedbi pokazati infracrvene grijalice Trotec.

"Pregled vodiča Trotec "Infracrveni grijači za terasu"

1/8 Kako točno rade IR emiteri?
2/8 Zašto je važna 'prava' cijev?
3/8 Koju IR seriju smatrate za Vas da je najpovoljnija?
4/8 Koji je IR odašiljač u koju svrhu pogodan?
5/8 Wieviel Heizleistung pro Quadratmeter ist ratsam?
6/8 Kolika je snaga grijanja po kvadratnom metru?
7/8 Kako se IR emiteri sigurno opskrbljuju električnom energijom?
8/8 Koji IR grijač najbolje odgovara vašim potrebama?

Pošaljite upit putem maila

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *.