Od pokretnih trasa do silosa šećera, proizvodnje i pakiranja do skladišta
Dobar koncept odvlaživanja zraka počinje isporukom praha i granula, a zatim uzima u obzir transportni put. To jamči da šećer, kakao i bojila u prahu i arome stižu u silos slobodno. Higroskopni prah i granule također se moraju držati na suhom u silosu pomoću prethodno odvlaženog zraka kako bi se mogli preraditi. Ostali tipični zadaci za odvlaživanje zraka u konditorskoj industriji su stvaranje zavjesa za suhi zrak iznad strojeva i ciljano prethodno odvlaživanje procesnog zraka, npr. B. Strojevi za premazivanje ili tuneli za sušenje. Odvlaživači također štite slastice i kartonske kutije od lijepljenja, a čokoladu od cvjetanja u prostorima pakiranja i skladišta za otpremu.
Osiguravanje kvalitete proizvodnje s TTR i DH serijama odvlaživača zraka
Grupa Trotec ima mobilne i stacionarne adsorpcijske odvlaživače zraka iz serije TTR u različitim klasama učinka za konditorsku industriju. Također od nehrđajućeg čelika. S dva odvojena zračna kanala (TTR Trisorp dualni princip rada), ovi su odvlaživači posebno jednostavni za reguliranje. Usput, TTR adsorpcijski odvlaživači idealni su za proizvodnju sladoleda, jer učinkovito odvlažuju čak i pri minus temperaturama do -20 stupnjeva. Osobito robusne stacionarne ili mobilne DH kondenzatorske sušare iz Trotec grupe također su prikladne za odvlaživanje zraka u proizvodnji slastica. Dolaze npr. B. za prethodno odvlaživanje dovodnog zraka za posudu za premazivanje, strojeve za oblikovanje čokolade ili komoru za sušenje. Budući da rade na principu kondenzacije, DH odvlaživači ne samo da impresioniraju svojim vrlo visokim učinkom, već i ekonomičnošću. Svaki koncept odvlaživanja zraka koji je grupa Trotec razvila za proizvođače slastica također se nadzire na način zaštićen od neovlaštenog korištenja s bilježnicima podataka iz serije DL proizvedenih u Njemačkoj.
Izračunati utemeljeno odvlaživanje zraka u proizvodnji slastica
Hoće li odvlaživači zraka s kondenzacijskim ili adsorpcijskim principom biti pravi za proizvođača slastica ovisi o različitim čimbenicima: Veličina prostorije jednako je važna kao i temperatura okoline. Je li kompaktni mobilni odvlaživač zraka dovoljan za jelly babys u komori za sušenje ili su vam potrebni veliki stacionarni adsorpcijski sušači u trgovini čokolade? Kod izračuna kapaciteta, proračuna pogonskih troškova i odabira uređaja naši konzultanti iz Industrijskih usluga stoje vam na raspolaganju uz pomoć i savjet.