Odvlaživanje zraka u proizvodnji slastica
  1. Primjena
  2. Odvlaživanje Poljoprivreda / Hrana
  3. Odvlaživanje zraka u proizvodnji slastica

Kako čokolada i šećer ostaju obradivi

Odvlaživanje zraka u proizvodnji slastica

Od pokretnih trasa do silosa šećera, proizvodnje i pakiranja do skladišta

Veliki je problem u konditorskoj industriji da vlaga i šećer postanu ljepljivi. I ta čokolada također razvija ružne cvjetove u vlažnom okruženju. Kako bi se smanjila vlažnost tijekom proizvodnje, odvlaživači se koriste u cijelom proizvodnom procesu: prilikom transporta sirovina, u silosu šećera, u posudi za presvlačenje, u sušionici, u strojevima za kalupljenje čokolade, kao i kod pakiranja, hlađenje i skladištenje.

Odvlaživači su dio osiguranja kvalitete u svakoj tvornici slastica i čokolade: Uređaji osiguravaju suhi zrak u cijelom proizvodnom lancu. Svi proizvodni koraci i veličine prostorija mogu se opremiti sustavima za odvlaživanje zraka i pripadajućom mjernom tehnologijom. Problemi specifični za industriju sprječavaju se na ovaj način:

  • Pri relativnoj vlažnosti manjoj od 60 posto čokolada je zaštićena od cvjetanja masti ili kristalizacije šećera.
  • Sirovine koje sadrže šećer ne lijepe se i mogu se preraditi i skladištiti.
  • Skraćuje se vrijeme sušenja slatkiša, čokolada ili gumenih medvjedića.
  • Slastice u rashladnim tunelima zaštićene su od kondenzacije.
  • Slatkiši su bolje zaštićeni od kontaminacije.
  • Kartonska ambalaža ostaje suha i stabilna.
Osiguravanje kvalitete proizvodnje s TTR i DH serijama odvlaživača zraka

Od pokretnih trasa do silosa šećera, proizvodnje i pakiranja do skladišta

Dobar koncept odvlaživanja zraka počinje isporukom praha i granula, a zatim uzima u obzir transportni put. To jamči da šećer, kakao i bojila u prahu i arome stižu u silos slobodno. Higroskopni prah i granule također se moraju držati na suhom u silosu pomoću prethodno odvlaženog zraka kako bi se mogli preraditi. Ostali tipični zadaci za odvlaživanje zraka u konditorskoj industriji su stvaranje zavjesa za suhi zrak iznad strojeva i ciljano prethodno odvlaživanje procesnog zraka, npr. B. Strojevi za premazivanje ili tuneli za sušenje. Odvlaživači također štite slastice i kartonske kutije od lijepljenja, a čokoladu od cvjetanja u prostorima pakiranja i skladišta za otpremu.

Osiguravanje kvalitete proizvodnje s TTR i DH serijama odvlaživača zraka

Grupa Trotec ima mobilne i stacionarne adsorpcijske odvlaživače zraka iz serije TTR u različitim klasama učinka za konditorsku industriju. Također od nehrđajućeg čelika. S dva odvojena zračna kanala (TTR Trisorp dualni princip rada), ovi su odvlaživači posebno jednostavni za reguliranje. Usput, TTR adsorpcijski odvlaživači idealni su za proizvodnju sladoleda, jer učinkovito odvlažuju čak i pri minus temperaturama do -20 stupnjeva. Osobito robusne stacionarne ili mobilne DH kondenzatorske sušare iz Trotec grupe također su prikladne za odvlaživanje zraka u proizvodnji slastica. Dolaze npr. B. za prethodno odvlaživanje dovodnog zraka za posudu za premazivanje, strojeve za oblikovanje čokolade ili komoru za sušenje. Budući da rade na principu kondenzacije, DH odvlaživači ne samo da impresioniraju svojim vrlo visokim učinkom, već i ekonomičnošću. Svaki koncept odvlaživanja zraka koji je grupa Trotec razvila za proizvođače slastica također se nadzire na način zaštićen od neovlaštenog korištenja s bilježnicima podataka iz serije DL proizvedenih u Njemačkoj.

Izračunati utemeljeno odvlaživanje zraka u proizvodnji slastica

Hoće li odvlaživači zraka s kondenzacijskim ili adsorpcijskim principom biti pravi za proizvođača slastica ovisi o različitim čimbenicima: Veličina prostorije jednako je važna kao i temperatura okoline. Je li kompaktni mobilni odvlaživač zraka dovoljan za jelly babys u komori za sušenje ili su vam potrebni veliki stacionarni adsorpcijski sušači u trgovini čokolade? Kod izračuna kapaciteta, proračuna pogonskih troškova i odabira uređaja naši konzultanti iz Industrijskih usluga stoje vam na raspolaganju uz pomoć i savjet.

Više rješenja

Trebate li poseban dizajn za odvlaživače sušila?

Na zahtjev proizvodimo i odvlaživače zraka za sušenje po mjeri kao poseban dizajn

Na zahtjev, rado ćemo proizvesti i prilagođene adsorpcijske odvlaživače zraka kao posebnu verziju "made in Germany" koja je savršeno prilagođena vašim potrebama, na primjer:

  • TTR jedinice za sušenje u higijenskom dizajnu
  • TTR jedinice za sušenje zraka za sušenje bez PWIS-a
  • TTR jedinice za sušenje s izuzetno niskom točkom rose

Iskoristite priliku za planiranje, dizajn i proizvodnju posebnih dizajna s posebno prilagođenim komponentama za vaše individualne potrebe u uskoj suradnji s našim stručnjacima: Saznajte više ovdje ...

Daljnji primjeri primjene za odvlaživanje zraka

  • Odvlaživanje tijekom punjenja i pakiranja

    U kemijskoj i farmaceutskoj proizvodnji potrebno je precizno kontrolirati vlažnost tijekom punjenja i pakiranja. Uostalom, šteta bi bila golema ako bi se higroskopni proizvodi zgrudvali, zalijepili i smanjio im se rok trajanja. S našim adsorpcijskim sušačima ti se procesi mogu optimalno klimatizirati.

    Daljnje informacije
  • Odvlaživanje u mesnoj industriji

    Optimalna higijena je glavni prioritet, posebno u preradi mesa i proizvodnji kobasica. To je jedini način da se zajamči dobra kvaliteta proizvoda. Stoga se pri rukovanju mesom primjenjuju strogi higijenski zahtjevi – posebno u rashladnim prostorima u kojima se prerađuje sirovina. Međutim, zbog niskih temperatura i visokog...

    Daljnje informacije
  • Odvlaživanje tijekom starenja mesa

    Suho odležavanje mesa umjetnost je sama po sebi. Ljubitelji mesa cijene složen i dugotrajan proces proizvodnje posebne govedine. Nije uzalud suha odležana govedina smatrana najboljim odreskom na svijetu. Za proizvodnju nije potrebna samo najbolja kvaliteta govedine. Optimalna tehnička opremljenost...

    Daljnje informacije
  • Odvlaživanje zraka u svinjogojstvu

    Pretjerana vlaga i visoke temperature sve su samo ne ugodni klimatski uvjeti za svinje koje se drže na farmama. Bez obzira na uzgoj ili tov: Stoci je potrebna trajno optimalna klima kako bi bila zdrava i produktivna. Korištenje profesionalnih odvlaživača osigurava ugodne temperature i bolji zrak, što neizmjerno poboljšava dobrobit svinja...

    Daljnje informacije
  • Regulacija vlage u sirani

    Vjerojatno najvažniji proces u proizvodnji sira je zrenje mladog sira. Kod mekog sira proces zrenja traje nekoliko dana ili čak tjedana. Kod polutvrdih i tvrdih sireva sazrijevanje traje čak i nekoliko mjeseci do godina. Klima u zreonici sira ima odlučujuću ulogu u razvoju sira i osiguravanju kvalitete proizvoda....

    Daljnje informacije
  • Tuneli za zamrzavanje i hladnjače

    Prehrambena industrija suočava se s paradoksom: S jedne strane, pretvaranje vode u led je svrha tunela za zamrzavanje i skladišta za duboko zamrzavanje. A s druge strane, stvaranje leda je ovdje veliki problem. Led, mraz i magla u ohlađenoj proizvodnoj infrastrukturi mogu dovesti do skupih nesreća i prekida, uključujući zastoje u proizvodnji. Dodatno...

    Daljnje informacije
  • Odvlaživanje u supermarketu

    U supermarketima postoje različiti odjeli koji zahtijevaju različite klimatske uvjete. Na primjer, postoji prostor za svježu hranu s voćem i povrćem koji mora biti stalno rashlađen kako bi roba što duže ostala svježa. U dijelu pulta za svježe meso, rashladnog i smrznutog asortimana bit će još hladnije do ledeno. Za optimalnu, učinkovitu klimatizaciju dovoljno je...

    Daljnje informacije
  • Klimatski optimizirana proizvodnja kanabisa

    Kako legalizacija kanabisa napreduje u cijelom svijetu, uzgoj u zatvorenom prostoru također se etablirao kao druga metoda uzgoja uz klasičnu metodu uzgoja na otvorenom, kako bi se maksimalno povećao prinos bez obzira na promjenjive klimatske uvjete na otvorenom. Međutim, uzgoj u zatvorenom prostoru u posebnim halama/staklenicima i proces sušenja nakon žetve predstavljaju visoku...

    Daljnje informacije
  • Vertikalni uzgoj i unutarnje vrtlarstvo s hidroponikom

    Prema prognozi Ujedinjenih naroda, 2050. godine na Zemlji će živjeti gotovo 10 milijardi ljudi - tri četvrtine njih u urbanim područjima. Desetljećima su gradovi postajali sve veći, a gustoća naseljenosti u mnogim regijama stalno raste. Kao rezultat toga, urbana središta nastavljaju se širiti i gutati vrijedno poljoprivredno zemljište. Osim toga, velike...

    Daljnje informacije