Klima optimalne kvalitete: Odvlaživanje u supermarketu
  1. Primjena
  2. Odvlaživanje Poljoprivreda / Hrana
  3. Odvlaživanje u supermarketu

Klima optimalne kvalitete: Odvlaživanje u supermarketu

Trotec industrijske sušilice rade pouzdano protiv kondenzacije, zaleđivanja i visokih troškova energije - idealna kontrola klime za najbolju robu!

Idealna kontrola klime za najbolju robu

U supermarketima postoje različiti odjeli koji zahtijevaju različite klimatske uvjete. Na primjer, postoji prostor za svježu hranu s voćem i povrćem koji mora biti stalno rashlađen kako bi roba što duže ostala svježa. U dijelu pulta za svježe meso, rashladnog i smrznutog asortimana bit će još hladnije do ledeno. S ovom raznolikošću, standardni sustav klimatizacije obično nije dovoljan za optimalnu, učinkovitu klimatizaciju. Jer vlaga u prostoriji i različite temperature prijete prije svega kondenzacijom, korozijom pa čak i higijenskim smetnjama. Rješenje problema je korištenje snažnih odvlaživača zraka. Stacionarne industrijske sušilice iz Trotecove serije TTR nude pouzdanu i učinkovitu kontrolu vlažnosti u cijelom supermarketu - za najbolju kvalitetu robe i visoku razinu zadovoljstva kupaca. Povrh toga postoje značajne uštede energije.

Odlazak u supermarket kupcu bi trebao biti ugodno i poticajno iskustvo kupnje. Volio bi u miru prošetati među policama, pronaći sortiranu robu u neoštećenoj ambalaži, izabrati svježu hranu i pregledati smrznutu robu u najboljem stanju. Upravitelj supermarketa stoga pazi da ponudi samo najbolju kvalitetu i proizvode u vrhunskom stanju. Ali to nije tako lako, s obzirom na to da različita područja u kojima se asortiman skladišti i izlaže zahtijevaju vrlo različite klimatske uvjete. Standardni klimatizacijski sustav ne može lako ispuniti ove zahtjevne zahtjeve. Jer veliki problem je u pravom smislu te riječi u zraku: To je vlaga. Ako vlažnost zraka nije optimalno regulirana, to može imati ozbiljne posljedice. Kondenzat se taloži na robi. Vlaga može dovesti do zaleđivanja proizvoda koji u najgorem slučaju mogu postati neupotrebljivi. Pretjerano hladna područja stvaraju nelagodu kod kupaca. I isparivači su nepotrebno jako opterećeni.

Rasterećenje klimatizacijskih sustava – ušteda energije

Rasterećenje klimatizacijskih sustava – ušteda energije

Previsoka vlažnost u supermarketu dovodi do smanjene kvalitete robe i ozbiljno ograničava dobrobit kupaca. Osim toga, veliki su troškovi energije uzrokovani radom klimatizacijskog sustava. Previsoka vlaga napada i ambalažu, stvaraju se plijesan i mrlje od plijesni. Rizik od povećanog stvaranja klica također se ne smije podcijeniti. Ako se na nezapakiranoj svježoj robi poput kobasica, mesa i sira stvori kondenzacija, mogu se stvoriti i brzo proširiti klice. Opterećenje mirisom također se povećava.

Optimalna klima zahvaljujući ciljanoj regulaciji vlažnosti

Učinkovito odvlaživanje neophodno je za moderan i uspješan rad supermarketa. Optimalni klimatski uvjeti u svim područjima i ugodna unutarnja klima mogu se postići samo visokoučinkovitom tehnologijom sušenja. Tu na scenu stupaju stacionarne industrijske sušilice iz Trotecove serije TTR. Zato što su pravi svestrani, posebno na niskim temperaturama okoline. Sustav klimatizacije značajno je rasterećen, čime se štede troškovi energije. Osim toga, glatke površine se brže suše nakon čišćenja, što smanjuje rizik od klizanja.

Prednosti korištenja odvlaživača zraka u supermarketima na prvi pogled:

  • nema kondenzacije
  • Osiguranje kvalitete proizvoda
  • Prevencija nukleacije
  • značajno smanjenje troškova energije
  • manja osjetljiva hladnoća za kupce
  • značajno manje zagađenje mirisima
  • brzo sušenje nakon čišćenja
  • nema opasnosti od klizanja
Stacionarne TTR industrijske sušilice iz Troteca

Stacionarne TTR industrijske sušilice iz Troteca

Svi odvlaživači TTR serije imaju zatvoreni sustav odvlaživanja. To znači da nije potreban dodatni dovod svježeg zraka. Modeli se kasnije mogu jednostavno ugraditi i prilagoditi zahtjevima okoliša. Izuzetan je veliki radni raspon od -15 do +70 stupnjeva Celzija i brzo, ekonomično odvlaživanje u svim radnim područjima.

Izdržljiv, jednostavan za održavanje i fleksibilno podesiv - to je ono za što se zalažu modeli serije odvlaživača TTR. Dostupni su u različitim verzijama: od TTR 800, kompaktne, snažne jedinice za sušenje s kapacitetom odvlaživanja od 86,4 kg/24 h i volumenom zraka od 950 m³/h, do TTR 13500 s maksimalnim kapacitetom odvlaživanja od 74,6 kg / H.

Koji model za koju potrebu? Industrijska služba pomaže.

Koji je uređaj s kojom izvedbom najprikladniji za koje prostore? Prilikom odabira pravog modela i izračunavanja kapaciteta, stručnjaci Trotec Industrial Servicea stoje vam uz pomoć i savjete. Oni su vaš kontakt za sve usluge - bilo kupnju, najam ili servis. Najbolja kvaliteta iz Troteca - sve iz jednog izvora!

Više rješenja

Trebate li poseban dizajn za odvlaživače sušila?

Na zahtjev proizvodimo i odvlaživače zraka za sušenje po mjeri kao poseban dizajn

Na zahtjev, rado ćemo proizvesti i prilagođene adsorpcijske odvlaživače zraka kao posebnu verziju "made in Germany" koja je savršeno prilagođena vašim potrebama, na primjer:

  • TTR jedinice za sušenje u higijenskom dizajnu
  • TTR jedinice za sušenje zraka za sušenje bez PWIS-a
  • TTR jedinice za sušenje s izuzetno niskom točkom rose

Iskoristite priliku za planiranje, dizajn i proizvodnju posebnih dizajna s posebno prilagođenim komponentama za vaše individualne potrebe u uskoj suradnji s našim stručnjacima: Saznajte više ovdje ...

Daljnji primjeri primjene za odvlaživanje zraka

  • Odvlaživanje tijekom punjenja i pakiranja

    U kemijskoj i farmaceutskoj proizvodnji potrebno je precizno kontrolirati vlažnost tijekom punjenja i pakiranja. Uostalom, šteta bi bila golema ako bi se higroskopni proizvodi zgrudvali, zalijepili i smanjio im se rok trajanja. S našim adsorpcijskim sušačima ti se procesi mogu optimalno klimatizirati.

    Daljnje informacije
  • Odvlaživanje u mesnoj industriji

    Optimalna higijena je glavni prioritet, posebno u preradi mesa i proizvodnji kobasica. To je jedini način da se zajamči dobra kvaliteta proizvoda. Stoga se pri rukovanju mesom primjenjuju strogi higijenski zahtjevi – posebno u rashladnim prostorima u kojima se prerađuje sirovina. Međutim, zbog niskih temperatura i visokog...

    Daljnje informacije
  • Odvlaživanje tijekom starenja mesa

    Suho odležavanje mesa umjetnost je sama po sebi. Ljubitelji mesa cijene složen i dugotrajan proces proizvodnje posebne govedine. Nije uzalud suha odležana govedina smatrana najboljim odreskom na svijetu. Za proizvodnju nije potrebna samo najbolja kvaliteta govedine. Optimalna tehnička opremljenost...

    Daljnje informacije
  • Odvlaživanje zraka u svinjogojstvu

    Pretjerana vlaga i visoke temperature sve su samo ne ugodni klimatski uvjeti za svinje koje se drže na farmama. Bez obzira na uzgoj ili tov: Stoci je potrebna trajno optimalna klima kako bi bila zdrava i produktivna. Korištenje profesionalnih odvlaživača osigurava ugodne temperature i bolji zrak, što neizmjerno poboljšava dobrobit svinja...

    Daljnje informacije
  • Regulacija vlage u sirani

    Vjerojatno najvažniji proces u proizvodnji sira je zrenje mladog sira. Kod mekog sira proces zrenja traje nekoliko dana ili čak tjedana. Kod polutvrdih i tvrdih sireva sazrijevanje traje čak i nekoliko mjeseci do godina. Klima u zreonici sira ima odlučujuću ulogu u razvoju sira i osiguravanju kvalitete proizvoda....

    Daljnje informacije
  • Odvlaživanje zraka u proizvodnji slastica

    Odvlaživači su dio osiguranja kvalitete u svakoj tvornici slastica i čokolade: Uređaji osiguravaju suhi zrak u cijelom proizvodnom lancu. Svi proizvodni koraci i veličine prostorija mogu se opremiti sustavima za odvlaživanje zraka i pripadajućom mjernom tehnologijom. Problemi specifični za industriju sprječavaju se na ovaj način:

    Daljnje informacije
  • Tuneli za zamrzavanje i hladnjače

    Prehrambena industrija suočava se s paradoksom: S jedne strane, pretvaranje vode u led je svrha tunela za zamrzavanje i skladišta za duboko zamrzavanje. A s druge strane, stvaranje leda je ovdje veliki problem. Led, mraz i magla u ohlađenoj proizvodnoj infrastrukturi mogu dovesti do skupih nesreća i prekida, uključujući zastoje u proizvodnji. Dodatno...

    Daljnje informacije
  • Klimatski optimizirana proizvodnja kanabisa

    Kako legalizacija kanabisa napreduje u cijelom svijetu, uzgoj u zatvorenom prostoru također se etablirao kao druga metoda uzgoja uz klasičnu metodu uzgoja na otvorenom, kako bi se maksimalno povećao prinos bez obzira na promjenjive klimatske uvjete na otvorenom. Međutim, uzgoj u zatvorenom prostoru u posebnim halama/staklenicima i proces sušenja nakon žetve predstavljaju visoku...

    Daljnje informacije
  • Vertikalni uzgoj i unutarnje vrtlarstvo s hidroponikom

    Prema prognozi Ujedinjenih naroda, 2050. godine na Zemlji će živjeti gotovo 10 milijardi ljudi - tri četvrtine njih u urbanim područjima. Desetljećima su gradovi postajali sve veći, a gustoća naseljenosti u mnogim regijama stalno raste. Kao rezultat toga, urbana središta nastavljaju se širiti i gutati vrijedno poljoprivredno zemljište. Osim toga, velike...

    Daljnje informacije